Kunstenaars boos over brief van Medy van der Laan

De Federatie van Kunstenaarsverenigingen is verontwaardigd over een vijf regels tellende brief die zij heeft ontvangen van staatssecretaris Van der Laan van Cultuur. Volgens directeur B. Holvast kondigt Van der Laan daarin erg summier aan dat zij de subsidie volledig wil afbouwen. ,,Wij doen voorstellen waarin we meegaan met haar nieuwe beleid, maar zij gaat daar niet op in.'' De federatie had een subsidieaanvraag voor 175.000 euro per jaar ingediend. De Raad voor Cultuur adviseerde tot 2009 een ton te geven om de federatie de kans te geven haar informerende rol zelf te financieren. Voor belangenbehartiging, een ander onderdeel, krijgt geen enkele instelling nog geld van Van der Laan. De staatssecretaris bouwt de subsidie nu echter sneller af, naar 40.000 euro in 2008. Volgens een woordvoerder van de staatssecretaris volgt de inhoudelijke toelichting op Prinsjesdag.