IMF stelt prognose groei China bij

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiraming voor China bijgesteld van 8,5 naar 9 procent. Dat blijkt uit een analyse die het IMF gisteren bekendmaakte. Het rapport roept China wederom op waakzaam te zijn voor oververhitting van de economie, die al jaren forse groeicijfers laat zien. Het IMF erkent dat de regering duidelijke stappen in die richting heeft gezet. Het IMF stelt dat de Chinese economie er over de hele linie goed voor staat. Uit cijfers van de Chinese regering blijkt dat in augustus de inflatie 1,3 procent bedroeg. Een jaar eerder was dat nog 5,3 procent. Het IMF vindt verder dat de centrale bank van China meer vrijheid moet krijgen. Nu moeten alle besluiten van deze bank worden voorgelegd aan de Chinese regering. Daarnaast meent het IMF dat China zijn munt meer moeten laten fluctueren.