Het CDA

1. Ze waren met zijn allen gezellig bijeen in de gezellige Efteling. Drieduizend CDA'ers, gezellig!

2. ,,Papier hier'', riep minister Donner. Iemand moffelde hem een DNA-sheet in de mond. Hij kauwde erop, liet een boer en zei: ,,Dank u wel, er valt niemand iets te verwijten.''

3. Hij ging gezellig op de foto, bij het nieuwste sprookje, ,,de tbs'er en de zeven kindjes.''

4. Minister Veerman stond aan CDA-leden handtekeningen uit te delen. Hij tekende alles wat er onder zijn neus geduwd werd, zoals hij dat altijd doet.

5. Minister De Geus strooide als een echt Klein Duimpje een spoor van kruimels. ,,Na het zuur komt het zoet'', zei hij erbij. De CDA-leden juichten, maar aan het eind van de dag kon niemand de kruimels meer vinden.

6. Bert De Vries, de grote dwarsligger, zat de hele dag in de Achtbaan. Hij was de enige CDA'er die dat durfde. Toen staatssecretaris Van der Knaap, de stoere Excellentie van defensie, ook een rondje wilde, knapte er iets in het mechanisme. Sindsdien is de Achtbaan buiten gebruik.

7. Premier Balkenende probeerde intussen Ali Baba en de veertig rovers normen en waarden bij te brengen. De rovers groetten hem beleefd, en verborgen snel hun rugzakken in de grot.

8. De dag eindigde in de Fata Morgana, symbolischer kon het niet. De leden lieten zich in slaap sussen, zoals Doornroosje, en er was niemand die ze wakker kuste, want Bert De Vries zat vast, in de Achtbaan.

    • Vincent Bijlo