Ford verkoopt Hertz aan groep investeerders

Ford heeft zijn autoverhuurbedrijf Hertz verkocht aan drie investeringsmaatschappijen: Clayton Dubilier & Rice, The Carlyle Group en Merrill Lynch Global Private Equity. Inclusief schulden van 9,4 miljard dollar betalen zij 15 miljard dollar (ruim 12 miljard euro) voor Hertz. Dat meldde Ford gisteren. Met Hertz blijft een ,,sterke commerciële relatie'' bestaan, aldus financieel directeur Don Leclair van Ford. Kredietbeoordelaar Moody's waardeerde de obligaties van het autoconcern vorige maand af tot een junkstatus. Standard & Poor's deed dat al eerder in mei. Ford heeft net als General Motors last van de prijzenslag die woedt op de Noord-Amerikaanse automarkt. Beide fabrikanten geven forse kortingen om consumenten aan zich te binden. Tegelijkertijd nemen hun kosten en schulden toe.