Duivelse crostini

Italianen zijn van mening dat regelmatig gebruik van verse basilicum de erectie verstevigt. Weg met Viagra, heren, smul van deze duivelse crostini en vervolg de maaltijd met een flinke portie penne al pesto. Geluk verzekerd. Gebruik voor de garnering van de crostini liefst de fijnbladige basilicum met piepkleine, smalle blaadjes, die is zeer rijk aan de gewenste etherische oliën.

En koop eens de authentieke aceto balsamico di Modena in een goede (Italiaanse) delicatessenwinkel. Deze bruinrode wijnazijn heeft jarenlang gerijpt op houten vaten; hoe langer gerijpt, hoe donkerder van kleur, zachter van smaak en stroperiger van consistentie. De oudste (zeker tien jaar gerijpt) wordt in kleine hoeveelheden verpakt in elegante glazen flacons en is vele, vele malen duurder dan al die namaak balsamico-azijn. Het is als nectar en dient als geraffineerde smaaktoevoeging van allerlei gerechten met groenten of vruchten.

Bereiding: Snijd de olijven in kleine stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze eveneens in kleine stukjes. Doe de aardbeien in een diep bord en besprenkel ze met aceto balsamico, olijfolie en maal er royaal peper over. Roer even om en meng er dan de fijngesneden olijven door. Beleg de crostini met dit kleurrijk mengsel en garneer ze royaal met piepkleine basilicumblaadjes.

Morgen: pico de gallo.

    • Florine Boucher