Weer onthullingen in epo-onderzoek naar stalen uit '99

Naast Lance Armstrong worden de Spanjaard Manuel Beltran, de Colombiaan Jose Joachim Castelblanco en de Deen Bo Hamburger genoemd als wielrenners die tijdens de Tour de France van 1999 epo zouden hebben gebruikt. De Franse krant Journal du Dimanche publiceerde die namen gisteren. Het dopinglaboratorium van Châtenay-Malabry analyseerde in 2004, als onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek, bewaard gebleven urinestalen uit de Tour van '99 de eerste van de zeven die Armstrong won en bevestigde vorige maand de ontdekking van twaalf positieve gevallen. Het sportblad l'Equipe meldde dat zes plasjes destijds waren ingeleverd door Armstrong. Het zondagsblad Journal du Dimanche is nu met de andere `boosdoeners' gekomen. Epo was zes jaar geleden officieel nog niet aantoonbaar in urine.