Strijdige peilers

De coalitie zit in de lift. Of nee, wacht, de coalitie zakt verder terug. De twee belangrijkste peilbureaus die de politiek in de gaten houden, peil.nl van Maurice de Hond en de Politieke barometer van Interview/NSS, spreken elkaar weer eens tegen. De Hond ziet in het `gedoe' rondom de zaak Nienke en de discussie over het openbaar ministerie een verklaring voor de daling van met name het CDA in de peilingen. De Hond peilde en passant de stemming over minister Donner (Justitie, CDA) en zag ook diens populariteit teruglopen. Interview/NSS verbindt geen conclusies aan de stijging van het CDA in haar peiling, maar laat al een paar weken de trend zien dat de coalitie aan zetels wint. Nog een opmerkelijk verschil: de Groep Wilders scoort bij Interview/NSS nog maar één zetel, De Hond peilt er nog zeven voor Wilders.