Overwinningen AZ, PSV en Feyenoord

De drie koplopers in de eredivisie zijn nog steeds zonder puntenverlies. AZ blijft op doelsaldo lijstaanvoerder. Feyenoord won met 3-0 van NEC. RKC is na de 1-0 zege bij Roda vrijdagavond de verrassende nummer drie in de hoogste afdeling.

AZ heeft een positief doelsaldo van 17-1. Na de 5-0 uitzege bij Vitesse volgde in de Alkmaarder Hout een 7-0 overwinning op RBC. De Georgische spits Arveladze maakte drie treffers voor AZ en bracht zijn totaal op zeven competitietreffers.

Trainer Van Gaal was dit keer tevreden over het spel van AZ, nadat hij vorige week in Arnhem nog kritiek had geuit op de uitvoering. ,,We hebben gebruik gemaakt van onze fitheid en negentig minuten goed gevoetbald. Dat had ik nog niet gezien'', zei de coach die komende donderdag met AZ voor de UEFA Cup tegen het Russische Krilia Sovetovo Samara speelt.

Feyenoord behaalde gisteren in De Kuip een degelijke 3-0 zege op NEC. Kuijt bereidde alle treffers voor. Kalou, Pardo en Castelen (terug van een blessure) waren de doelpuntenmakers voor Feyenoord, dat donderdag voor de UEFA Cup zonder publiek tegen Rapid Boekarest speelt. Dit als gevolg van een schorsing door de Europese bond, naar aanleiding van een vuurwerkincident vorig seizoen.

PSV lijkt nog niet klaar voor het openingsduel in de Champions League tegen Schalke 04. De landskampioen won zaterdagavond op moeizame wijze met 1-0 van FC Utrecht dankzij een treffer van de Ivoriaan Koné. Bij PSV viel verdediger Alex geblesseerd uit. De Braziliaan heeft een kneuzing aan de binnenkant van het kraakbeen. Alex mist het duel tegen Schalke.

NADER BEKEKEN pagina 15