Halsema verkiesbaar

Partijleider Femke Halsema (GroenLinks) stelt zich opnieuw verkiesbaar voor het lijsttrekkerschap van haar partij. Dat kondigde zij gisteren aan tijdens het festival De linkse lente in Nijmegen.

Halsema is de eerste politiek leider die zich formeel kandideert voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 2007. Ze volgde in november 2002 Paul Rosenmöller op en behaalde bij de vorige verkiezingen in januari 2003 acht Kamerzetels.

Halsema zit sinds 1998 in de Tweede Kamer. GroenLinks kiest volgend najaar hun nieuwe lijsttrekker. Halsema zinspeelde de afgelopen maanden een paar keer op een vertrek uit de politiek. Zo zei ze dit weekend nog in de Volkskrant: ,,Zo nu en dan word ik gek van mijn omgeving. [...] Ik zou wel willen ontdekken of het kán, een paar jaar in het buitenland verblijven waar niets vanzelfsprekend is en niemand op je zit te wachten.''