Fin Raikkonen stelt wereldtitel Alonso uit

Kimi Raikkonen houdt de strijd om de titel in de Formule 1 nog even spannend. De Finse autocoureur won gisteren op het circuit van Spa de Grote Prijs van België en voorkwam hiermee dat Fernando Alonso de wereldtitel veilig stelde. Als de Spanjaard vier punten meer dan Raikkonen zou pakken, had Alonso zich verzekerd van de titel. Alonso eindigde nu als tweede voor de Brit Jenson Button.

Raikkonen behaalde zijn zesde zege van het seizoen en de tweede opeenvolgende overwinning op het circuit in Spa. The Iceman bracht zijn achterstand op Alonso terug tot 25 punten. Met nog drie races te gaan zou hij zijn concurrent in theorie nog van de eerste plek kunnen stoten.

In de volgende wedstrijd, later deze maand in Brazilië, heeft Alonso aan een derde plaats voldoende om als jongste autocoureur ooit de wereldtitel te veroveren.

Cristijan Albers en Robert Doornbos reden in hun Minardi beiden de race uit, maar de respectievelijke twaalfde en dertiende klassering in de Ardennen stemden het Nederlandse duo niet tevreden. De twee coureurs, die door de verkoop van Minardi aan Red Bull een onzekere toekomst tegemoet gaan, startten in Spa op regenbanden. Doordat het de hele race droog bleef, pakte deze gok verkeerd uit en verloren ze per ronde kostbare tijd.

,,We hadden niks te verliezen, maar het is jammer dat het niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd'', sprak de zichtbaar balende Doornbos na afloop van de race. Albers vond dat hij er, onder de weersomstandigheden, nog het maximale had uitgehaald. ,,Ik heb er het beste van gemaakt, meer kun je niet doen'', sprak hij redelijk monter.