Bush voor derde keer in New Orleans

President Bush is vandaag voor de derde keer sinds de watersnoodramp in New Orleans. In de stad die twee weken geleden door de orkaan Katrina en daarna door een vloedgolf werd getroffen, begint het water te zakken. Het officiële dodental ten gevolge van Katrina staat inmiddels op ruim 400, veel lager dan tot nu toe werd voorspeld.

Bush, die twee dagen blijft, bezocht een geïmproviseerde brandweerbasis van waaruit de branden worden bestreden die nog steeds op verscheidene plekken in de stad woeden. Daarna vertrok hij naar een marineschip voor de kust dat dienst doet als commandopost.

De populariteit van de Amerikaanse president, die door de oorlog in Irak toch al onder druk stond, is door de orkaan Katrina verder gedaald. Volgens het weekblad Newsweek steunt nog slechts 38 procent van de Amerikanen de president. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat Bush inzake Katrina heeft gefaald.

Inmiddels lijkt het aantal doden ten gevolge van de ramp minder hoog dan werd gevreesd. Volgens Thad Allen, vice-admiraal van de Kustwacht en nieuwe rampencoördinator, worden er in het zich terugtrekkende water ,,veel minder'' doden gevonden dan gedacht.

Het rampenteam zal vandaag grote hoeveelheden insecticide boven de stad uitsproeien. Gevreesd wordt dat het stilstaande water een broeinest wordt voor muggen en vliegen die mogelijk ziektes overbrengen.