Boze chatters Kritische leraren Strijdige peilers (Gerectificeerd)

Alexander Pechtold (D66), minister voor Bestuurlijke Vernieuwing, wil graag met ,,de bevolking'' in discussie, stond vorige week in een persbericht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarom organiseerde het ministerie donderdagmiddag een chatsessie met ,,de burgers'' over het thema Zijn we te bang voor terrorisme? Aanleiding voor de sessie was een interview van de minister in dagblad Trouw, waarin Pechtold zei dat hij bang was voor het verlies van grondrechten in de strijd tegen terreur.

Al snel na de opening om 17:00 bleek dat van een echte chat geen sprake was. De minister chatte niet terug, maar zat in een studio waar burgemeester Van Lidth de Jeude van Deventer af en toe een vraag voorlas.

Het viel nog niet mee serieuze vragen te vinden tussen de duizenden reacties. De meeste bezoekers beperkten zich tot klagen over de afwezigheid van de minister op de chatsite. ,,Wat een puinhoop dit gesprek'', schrijft Christoph al na vier minuten. Na acht minuten wil Volkomenv weten ,,Waar blijv die piemel joh''. Na een kwartier had de frustratie van de bezoekers een hoogtepunt bereikt. In de woorden van Baron: ,,Pechtold LULLO rammen op dat toetsenbord pikko!''

Een gekuiste versie van de chat is na te lezen op www.ministerpechtold.nl. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is overigens tevreden over de experimenten met chatsessies en wil ze vaker inzetten om bewindslieden in contact te brengen met de bevolking.

Rectificatie

In het artikel Boze chatters (13 september, pagina 2) staat dat burgemeester Van Lidth de Jeude van Deventer aanwezig was bij een chatsessie van minister Pechtold. Van Lidth was afwezig, de vragen werden voorgelezen door een medewerker van Pechtolds department.