The Raveonettes

Nu het er naar uitziet dat sixties-ikoon Phil Spector niet meer aan produceren toekomt, is zijn muzikale erfenis in handen van jongere muzikanten. Het Deense duo The Raveonettes bewees op twee voorgaande cd's dat liefde voor rock'n'roll en pop uit de jaren vijftig en zestig zich laat vertalen naar het heden, met sexy muziek die zich comfortabel nestelde tussen The Cramps en Vive La Fête. Op Pretty In Black overheerst de obsessie voor Phil Spectors `Wall Of Sound', in het verlengde van de manier waarop The Jesus And Mary Chain een zwoel en mysterieus popgeluid combineerde met hedendaagse gitaarrock. Zanger/gitarist Sune Rose Wagner nodigde Spector-tijdgenoot Richard Gottehrer uit als coproducer en leefde zich uit met gastrollen van Ronnie Spector, Suicide's Martin Rev en Velvet Underground-drumster Moe Tucker. De sterke liedjes staan bol van Everly Brothers-melodieën, Motown-tamboerijntjes en andere stijlcitaten. Zangeres/bassiste Sharin Foo heeft de naïeve meidengroepenstem die nodig is voor My boyfriend's back, oorspronkelijk een hit van The Angels uit 1963. Tijdloos tienerleed.

Pretty In Black

(Columbia/Sony)****

    • Jan Vollaard