Popsteun na orkaanleed

Beroemdheden zoals Michael Jackson gaan geld inzamelen voor Katrina-slachtoffers

De Amerikaanse popster Michael Jackson heeft een lied geschreven voor de slachtoffers van de orkaan Katrina. Hij hoopt het lied, getiteld `From the Bottom of My Heart', met andere artiesten op te nemen en het als liefdadigheidssingle uit te brengen.

Jackson wil samen met anderen uit de muziekindustrie `steun en hoop' brengen: ,,Het doet me pijn om te zien wat voor menselijk lijden er plaats heeft in de Golf-streek van mijn land,'' zei hij.

Jackson zelf is momenteel in het Midden Oosten sinds hij in juni werd vrijgesproken van de aanklacht van kindermisbruik. Om aan de opname van het Katrina-lied te werken keert hij terug naar de VS, aldus een woordvoerder.

Jackson maakte eerder een liefdadigheids-plaat: hij schreef samen met Lionel Ritchie in 1985 het lied `We are the World', waarvan de opbrengst bedoeld was om de honger in Afrika te bestrijden.

Verschillende popartiesten en beroemdheden helpen mee geld inzamelen voor slachtoffers van de orkaan, zoals Paul Simon, Alicia Keys, Randy Newman, the Dixie Chicks die gisteren optraden in `Shelter from the Storm: A Concert for the Gulf Coast', samen met Hollywood-sterren zoals Jennifer Anniston, Jack Nicholson en Cameron Diaz. Beroemdheden geven ook geld: regisseur Steven Spielberg heeft twee fondsen elk 750.000 dollar; acteur George Clooney schenkt 1 miljoen dollar aan een orkaannood-fonds en Bill Cosby, Elvis Costello en Bette Midler en Robert DeNiro organiseren op 17 september in New York een benefietconcert voor de orkaan-slachtoffers.