Pagina's aan gegevens

Marija Davidovic (27) uit Amsterdam, zoekt een (internationale) juridische aanstelling.

,,Tot december heb ik mezelf de tijd gegeven iets te vinden dat ik echt leuk vind. Daarna leg ik de lat iets lager. Het is voor mij belangrijk dat mijn drijfveer wordt bevredigd. Ik wil voor de underdog opkomen, of dat nu vrouwen of krijgsgevangenen zijn. Ik ben afgestudeerd in internationaal recht aan de UvA.

,,Ik heb onder meer gesolliciteerd bij het Joegoslaviëtribunaal en het internationaal permanent strafhof. Ook heb ik via internet gesolliciteerd bij de Verenigde Naties. Daar kom je echt moeilijk aan een baan. Minimaal drie jaar werkervaring vragen ze. En bij de verschillende VN-organisaties moet je pagina's aan gegevens opgeven, zelfs de geboortedatum van mijn opa.

,,Daarnaast lijken verschillende NGO's, non-gouvernementele organisaties zoals Greenpeace en het internationale Rode Kruis, mij interessant. In totaal heb ik 35 brieven gestuurd. Ik heb nu nog tien sollicitaties lopen. Bij een afwijzing bel ik graag voor uitleg. Ik blijf optimistisch. Als ik zie dat mijn studiegenoten een leuke baan vinden, moet dat mij toch ook lukken?

,,Het is prettig om iemand te kennen bij een organisatie waar je wil werken. Niet dat diegene zegt: `we'll fix you up honey', maar je bent dan wel sneller een persoon en niet alleen een brief. Bij de NGO Move your world ben ik laatst gewoon binnengelopen, eens kijken of ik met iemand daar kon praten. Hoe ik mijn huidige baan bij een juridische uitgeverij heb gevonden is ook leuk. Ik heb een website gekocht, mijn cv daarop geplaatst en heb het adres daarvan op een tas gezet. Met die tas ben ik door New York, waar ik stage liep bij de VN, gaan wandelen. Iemand die dat zag heeft dat internetadres weer gegeven aan degene nu mijn baas is.''

    • Mees van der Made