Levensverzekering (2)

Vorige week schreef C.B. dat er maar 3.325,28 euro over is van de 13.037,05 euro premie die hij betaalde voor een levensverzekering. Volgens hem kreeg de tussenpersoon 5 jaar lang 52 procent van de inleg als provisie. Dat zijn indianenverhalen. Ik geloof best dat het om zo'n enorm verlies gaat, maar dat komt niet alleen door de hoge provisie, maar vooral door tegenvallende beleggingsresultaten. Mensen zijn vaak hebberig en verzekeraars maken daar gretig gebruik van. Gewoon zelf beleggen in een fonds is wijzer.

(W.N.)

Verschillende lezers wezen erop dat een provisie van 52 procent hoogst onwaarschijnlijk is. Ook de beleggingsresultaten zijn een belangrijke factor. Dat denk ik ook. C.B. sloot de verzekering af in 1999. Daarna waren er nog een paar vette jaren, maar vervolgens kelderden de koersen waanzinnig. Je rekent je rijk, maar je wordt armer. Juist dan valt die provisie extra op.

Wilma van Hoeflaken behandelt wekelijks pensioenkwesties

    • Wilma van Hoeflaken