Internet

Vacaturesites

Op vacaturesite Monsterboard staan vacatures in diverse branches. Rustig wat `bladeren' in het aanbod is mogelijk, maar ook het invullen van een cv die werkgevers kunnen raadplegen. Er is ook een apart gedeelte met adviezen over solliciteren en loopbaanplanning, een loonwijzer en een forum. De site is te vinden op www. monsterboard.nl.

Stage

Stageplaza is een verzamelplaats voor stagiairs of mensen die een stageplaats zoeken. Behalve een overzicht van aangeboden plaatsen, bevat de site veel tips, onder andere over het schrijven van sollicitatiebrieven en het opstellen van een cv.

Loopbaanbegeleiding Wie op zoek is naar

coaching of couselling, zoals loopbaanbegeleiding vaak wordt genoemd, doet er goed aan een blik te werpen op de site van het Register BKA, een register van erkende adviesbureaus op het gebied van werk. Door op een kaart van Nederland te klikken, is te zien welke adviseurs in een regio zijn gevestigd. Het gaat hierbij overigens niet alleen om loopbaanbegeleiders, maar ook om beroepskeuzeadviseurs. www.beroepskeuze.nl

CWI

Het Centrum voor Werk en Inkomen (de opvolger van het Arbeidsbureau) heeft op zijn site vanzelfsprekend vacatures staan, maar ook een overzicht van mogelijke cursussen en informatie over solliciteren, werken in het buitenland, arbeidsrecht en een beroepentest. Het CWI organiseert regelmatig banenbeurzen en workshops, die staan aangekondigd op de site. www.werk.nl

Overheidsinformatie

Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid geeft op haar website alle mogelijke informatie over arbeidsvoorwaarden, reïntegratie, VUT en prepensioen en regelingen voor zelfstandigen. Ook staat uitgelegd hoe de Levensloopregeling, die per 1 januari 2006 van kracht wordt, in elkaar zit. www.minszw.nl

Solliciteren

Een site vol handige links: solliciteren.pagina.nl

Andere vacaturesites: www.denationalevacaturebank.nl en www.allevacaturesites.nl