Honkballers naar kwartfinales WK na zege op Canada

De Nederlandse honkballers hebben zich gisteravond dankzij een zege op Canada geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap in eigen land. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn won in Haarlem met 7-3 van Canada, de nummer vier bij de Olympische Spelen van vorig jaar in Athene. Nederland vervolgt het toernooi vandaag met twee groepswedstrijden, die een plaats bij de laatste acht niet meer in gevaar kunnen brengen: vandaag tegen Panama, morgen tegen Cuba. ,,Maar dat wil niet zeggen dat ik bepaalde jongens rust ga geven'', zei Eenhoorn. ,,Ook in de laatste twee groepswedstrijden, zal het publiek veel bekende namen zien. Dat zijn we aan hun verplicht. Daarnaast wil ik gewoon winnen.'' De kwartfinale, die ook in Haarlem wordt gespeeld, staat voor woensdag gepland. De tegenstander is nog niet bekend.