Geestelijke vader Tik Tak overleden

Mil Lenssens, de geestelijke vader van het al meer dan twintig jaar op de televisie uitgezonden kleuterprogramma Tik Tak, is in de nacht van donderdag op vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de Belgische zender VRT. Na zijn kunststudie in Brussel werkte Lenssens een tijd als graficus. In 1957 ging hij aan de slag als maker van kinderprogramma's bij de toenmalige BRT. De absolute topper onder de door hem bedachte programma's is Tik Tak. De programmamaker ontdekte bij toeval dat kleuters mateloos gefascineerd waren door de lottotrekking. Hij besloot dat een combinatie van kleur, beweging, ritme en klanken de ideale ingrediënten vormen voor een kinderprogramma. Op 1 november 1981 kwam de eerste aflevering op het scherm. Nu is Tik Tak dagelijks te zien op zenders in tientallen landen. Tik Tak is nog steeds het belangrijkste Vlaamse exportproduct op televisiegebied.