Aan mijn cv ligt het niet

Job Meines (27) uit Rotterdam, student bestuurskunde

,,Ik zoek een baan bijvoorbeeld bij een organisatie die zich bezighoudt met Europese aanbestedingsprojecten of subsidies. Deze maand studeer ik af in de bestuurskunde, richting publiek-private bedrijfsvoering. Maar ik solliciteer al sinds het begin van dit jaar. Tot nu toe heb ik zo'n dertig brieven verstuurd. Ik heb acht gesprekken gevoerd. Daarvan lopen er nog vier. Het is erg moeilijk om iets te vinden. Werkgevers vragen om werkervaring.

,,Vacatures zoek ik in kranten en bladen als Elsevier en Intermediair, en op een website als Monsterboard. En als ik bijvoorbeeld een bericht over een interessante organisatie lees, kijk ik op hun website naar hun werkterrein en mogelijke vacatures.

,,Via een uitzendbureau ben ik bij het ministerie van Defensie langs geweest voor een tijdelijke functie als hoofd administratieve ondersteuning. Leuk gesprek, maar ze vonden me zwaar overgekwalificeerd. Op het moment leef ik van de buffer die ik heb dankzij mijn vorige, tijdelijke baan als projectmedewerker bij het Institute of Social Studies in Den Haag.

,,Aan mijn cv kan het zeker niet liggen, want daar staat voldoende op. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij een Duitse uitvoeringsinstantie op het gebied van de ontwikkelingshulp in Berlijn en bij Karla Peijs, de huidige minister van Verkeer en Waterstaat die toen nog europarlementariër was voor het CDA. Ik heb ook vier student-assistentschappen gehad, en ik ben actief geweest bij een studentenvereniging in Rotterdam.

,,Ik denk dat ik analytisch vermogen heb en goed kan inspelen op onverwachte situaties. Ik ben ook zelfkritisch, ik ga steeds na of het beter kan. Daarom gaat het op een gegeven moment ook lukken met die sollicitatie!''

Na het afnemen van dit interview werd Job Meines aangenomen als Junior Consultant bij Ernst & Young

    • Mark Schenkel