Ruud Janssen aan kop bij NK schaken

Ruud Janssen voert na drie ronden de ranglijst aan bij het Nederlands kampioenschap schaken na een overwinning met wit op Jan Werle. Hij gaat met 2,5 punt aan kop. Janssen koos gisteren voor een rustige Dame-Indische partij. Werle kon geen geduld opbrengen, maar speelde daarmee wit slechts in de kaart. Loek van Wely zal wellicht op een punt hebben gerekend tegen Sipke Ernst, die tweehonderd ratingpunten minder heeft en het toernooi begon met twee nederlagen. Maar de Fries hield vakkundig stand in een Slavische partij die na 33 zetten in een gelijk toreneindspel remise werd gegeven. Ook de andere leider van woensdag, Friso Nijboer, kwam met wit niet verder dan een puntdeling. Tegenstander Daniël Stellwagen kwam goed uit de opening van de Franse verdediging. Hij won een pion en Nijboer moest knokken voor een half punt en dat lukte. Na 41 zetten besloten de oudste en jongste deelnemer aan het NK het voor gezien te houden. De stelling bleek volledig in evenwicht.