Moordzaak-Hariri: meer tijd nodig

Een VN-onderzoek naar de moord op de Libanese oud-premier Rafiq Hariri wordt verlengd. Het onderzoek moest midden volgende week worden afgerond, maar de onderzoekers hebben zeker veertig dagen méér nodig. Dat heeft de chef van het onderzoek, de Duitser Detlev Mehlis, secretaris-generaal Kofi Annan laten weten tijdens een gesprek in New York. De Veiligheidsraad moet zich over het verzoek om extra tijd uitspreken; de raad heeft in het verleden wel gesteld dat zonodig meer tijd voor het onderzoek moet worden uitgestrokken. In Libanon zijn tot nu toe vier pro-Syrische generaals beschuldigd in verband met de moord op Hariri op 14 februari. De VN-commissie verhoorde gisteren in Beiroet voor de tweede keer een pro-Syrische oud-parlementariër, Nasser Qandil, over zijn rol in de moord op Hariri.