435 Chinezen naar VN-missie Soedan

China stelt 435 manschappen beschikbaar voor een vredesmissie van de Verenigde Naties, die zich gaat richten op de wederopbouw van Soedan, zo heeft het Chinese persbureau Nieuw China gisteren bekendgemaakt. Het eerste contingent vertrekt volgende maand. Het gaat om ingenieurs, een transporteenheid en een medisch team; zij zullen zich vooral gaan richten op het herstel van wegen, bruggen, vliegvelden en op de water- en elektriciteitsvoorziening. Peking heeft zich altijd uitgesproken tegen pogingen in de VN om Soedan veroordeeld te krijgen wegens volkerenmoord in Darfur. China heeft belangrijke oliebelangen in het land; het haalt bijna zeven procent van zijn olie uit Soedan. China stuurde eerder VN-vredestroepen naar Oost-Timor, Bosnië, Liberia, Afghanistan, Kosovo en Haïti.