Verpleegtehuis aan lot overgelaten

Hulpverleners hebben in een verpleegtehuis in Chalmette, ruim dertig kilometer ten noorden van New Orleans, ten minste veertien opgezwollen en vrijwel onherkenbare lichamen gevonden van dode bewoners. Volgens The New York Times hebben buurtbewoners nog geprobeerd om de bewoners te helpen, maar kwamen ze voor velen te laat toen het water heel snel ging stijgen.

Van de ongeveer zestig bewoners in het tehuis zouden er 32 zijn omgekomen. Hulpverleners, die in New Orleans en omgeving inmiddels zijn begonnen met het bergen van doden, verwachten de komende dagen meer van dit soort plekken tegen te komen.

Volgens persbureau AP was het personeel gevlucht toen het water begon te stijgen. De mensen in de wijk zijn verbijsterd dat de bewoners niet eerder waren geëvacueerd, juist omdat het verpleegtehuis een stuk lager lag dan veel van de omliggende gebouwen.

Een van de ramen was nog wel dichtgespijkerd met een tafelblad. Een ander raam hadden de bewoners geprobeerd te barricaderen door er een tafel tegenaan te zetten, gestut door een zware rolstoel. Bij de ingang stonden verschillende rolstoelen, kennelijk omdat bewoners nog steeds hoopten op evacuatie.