TUINEN

Liefhebbersdagen

Op zaterdag 10 en zondag 11 september draait alles de Kleine Plantage om bollen, boeken en planten. Er zijn o.a. vaste planten, clematissen, heesters, fruitbomen en kleinfruit van Coen Jansen, de Vrolijke Noot en De Beemd. Rita van der Zalm en `t Hooge Schot verkopen stinzenbollen, oude narcissen en colchicumsoorten. Rense Renkema vertelt op beide dagen om 14u over snoeien en onderhoud en Architectura en Natura toont een selectie aan boeken over planten, tuinen en tuinarchitectuur.

Liefhebbersdagen op 10 en 11 sept van 10-17u in De Kleine Plantage, Handerweg 1, Eenrum. Toegang €2,50, kinderen tot 12 jaar gratis. Inl 0595-491604 of www.dekleineplantage.nl

Hex 2005

Op het tuin- en plantenfestival Hex, 10 en 11 september in het door stijl- en landschapstuinen omringde kasteel Hex, worden nieuwe en bijzondere planten door hun kwekers gepresenteerd, lezingen gehouden door o.a. Jane Levi over Cuitlocoche: kaviaar van de Azteken of zwarte schimmel (za 14u30, zo 11u30), demonstraties gegeven en boeken gepresenteerd. O.a. Historische, recente en verdwenen groentegewassen van Belgische origine. Tijdens het festival kunnen de stijltuinen, rozencollecties en moestuin met een nog in gebruik zijnde groentekelder worden bezocht.

Hex 2005 Tuin- en plantenfestival op 10 en 11 sept van 10-17u in Kasteel Hex, Hexlaan 1, Heers, België (een half uur rijden van Maastricht). Inl 00-3212747341 of www.hex.be

Siergrassen

Miscanthus, Molina, Panicum en Pennisetum, gecombineerd met vaste planten en nazomerbloeiers zijn te zien op het Siergrassen en Nazomerplantenweekend bij Kwekerij en Tuinatelier De Morgen in Obdam. Voor bezoekers liggen ook ontwerpen klaar van indian summerborders.

Siergrassen en Nazomerplanten Weekend op 10 en 11 sept van 10-17u bij Kwekerij De Morgen, Obdammerdijk 21, Obdam (Noord-Holland). Toegang gratis. Inl 06-25046056 of

www.newgenerationplants.nl