Toneelstukken van TA trekken vooral thuis meer bezoek

In het afgelopen seizoen heeft Toneelgroep Amsterdam (TA) met haar voorstellingen 97.200 bezoekers getrokken; twintigduizend meer dan het seizoen daarvoor. Grote publiekstrekkers waren de voorstellingen: Kruistochten, Othello, Echt iets om naar toe te leven (met Arjen Ederveen) en Het temmen van de feeks. Naast het succes van het repertoire wijt de directie de toename ook aan het beleid om vaker en langer in de eigen Stadsschouwburg in Amsterdam te spelen. Thuis haalt de groep een gemiddelde zaalbezetting van 73 procent, tien procent meer dan als de groep op tournee is. Ook op de langere termijn trok de groep meer bezoekers. In de cultuurnotaperiode 2001-2004 bezochten 319.260 mensen een TA-voorstelling, 40.000 meer dan in de periode 1997-2000. Dat is een opsteker voor directeur Ivo van Hove die in 2001 aantrad. Afgezien van het seizoen 89/90 was dit het beste van de achttien jaar oude groep.