POP

Souk

Holland Symfonia, Khalid Boudou, Mouha Hussein, de rappers van Bad Brya en Casablanca Connect, Manar, Het Nationaal Ballet: breder kan een avond Nederlandse en Marokkaanse podiumcultuur bijna niet geprogrammeerd worden. Het Concertgebouw opent 11 september de deuren voor een cultureel feest van en voor Marokkanen, Nederlanders en Nederlandse Marokkanen. Voor de gelegenheid zijn alle stoelen uit de zalen gehaald voor een wat meer informele sfeer en, niet onbelangrijk, er wordt lekker eten beloofd. De dag begint om 17u met een debat over de rol van jongeren in Marokkaanse ontwikkelingsprojecten. Vanaf 19u zijn er concerten - dan nog met gesloten zaaldeuren. Die gaan om 21u30 open voor feest tot middernacht, met eten en muziek in alle zalen en foyers, van onder meer grote Marokkaanse sterren als de zangers Douzi en Mustapha Bourgogne, en uit Nederland jazzpianist Michiel Borstlap.

T/m 6 nov. in Amsterdams Hist.Museum, Kalverstr. 92, ma t/m vrij 10-17 u, za en zo 11-17 u. Inl. www.ahm.nl

11 sept 17u Concertgebouw, Amsterdam. Na 19u geen toegang. Inl. 020-6718345.