Justitiële uitglijder vereist uitleg 3

Cees B. is woedend omdat hij ten onrechte vastzat betreffende de moord op Nienke K.: logisch, zeker nu justitie in `democratisch' Nederland al langer blijkt te weten dat hij geen dader kon zijn.

Meteen wordt de verantwoordelijk minister weer gespaard: nadat eerst voor de vorm werd uitgekraamd dat hij daags na deze zogenaamde ontdekking in Netwerk moet reageren, wordt hem een week respijt gegeven om een en ander uit te zoeken.

Alleen al omdat hij, net als het openbaar ministerie, met een voor Vrouwe Justitia en al haar ministeriële vertegenwoordigers van de laatste tijd kenmerkende arrogantie meteen beweert dat er niets is achtergehouden of verzwegen, zou hem deze week alsnog moeten worden ontnomen.

Hij weet toch meteen weer 100 procent zeker hoe de justitiële vork in de steel zit. Deze zogenaamd nu pas gebleken zoveelste uitglijder van justitie is al maanden geleden bekend gemaakt door Peter R. de Vries in diens uitzending, waarbij ook werd aangegeven dat voor Cees B. ontlastende getuigenverklaringen door politie bewust zijn achtergehouden.

De week respijt en het feit dat Netwerk deze primeur krijgt toegeschreven zijn mij dus een raadsel.

Degenen die tot nu toe hun straf ontliepen zijn minister Donner en diens justitiële apparaat: ik ben benieuwd hoe dat weer gaat aflopen

    • J. Verniers Arnhem