Judoka Dennis van der Geest bij WK uitgeschakeld

Judoka Dennis van der Geest is vanmorgen bij de wereldkampioenschappen judo in Kairo uitgeschakeld. In de klasse +100 kilogram verloor hij in de herkansing van zijn Georgische opponent. Van der Geest was tot de herkansing veroordeeld nadat hij in de eerste ronde met een houdgreep had verloren van de Japper Yasuyuki Muneta. Elco van der Geest leed in de klasse tot 100 kilogram een nederlaag in de kwartfinales. Hij heeft nog wel uitzicht op een herkansing, maar wegens een knieblessure zal hij daarin niet in actie komen. Bij de vrouwen verloor zwaargewichte Carola Uilenhoed in de eerste ronde, ook met een houdgreep, van de Japanse Maki Tsukada. Claudia Zwiers (-78 kg) deed het minder slecht: zij verloor in de kwartfinale van de voormalige wereldkampioene Celine Lebrun uit Frankrijk. Zwiers gaat verder in de herkansing.