En verder

Glaskunstbeurs

Vanaf vrijdag is in glasstad Leerdam weer de jaarlijkse Glaskunstbeurs. Tijdens de beurs wordt in glasfabriek Royal Leerdam Crystal de tentoonstelling Achter de schermen gehouden waarbij het publiek verschillende ontwerpers en glasblazers aan het werk kan zien. In het Nationaal Glasmuseum Leerdam lopen drie tentoonstellingen: Schilderen met glas (met glasobjecten van Thea Figee, t/m 10 okt.), K.P.C. de Bazel, De glazen van de architect (t/m 10 okt.) en Work in Progress, Nieuw werk van de Glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie (t/m 3 okt.)

Glaskunstbeurs in Cultureel Centrum Het Dak, Tiendeweg 9, Leerdam vr 9 sept 14-21u, za 10 en zo 11 sept 10-17u. Nationaal Glasmuseum, Lingedijk 28, di-za 11-17u, zo 12-17u. Royal Leerdam Crystal, Lingedijk 8, vr 9 sept 10-21u, za 10 sept. 10-17u en zo 11 sept 10-17u (het glasblazen is tijdens deze dagen te zien van 10u30-16u). Inl 0345-0612714.

Shakespeare

Joop Doorman, emeritus hoogleraar Filosofie aan de Technische Universiteit Delft, spreekt 12 september over Shakespeare en de natuurkunde.

12 sept 20u15 Speakers, Burgwal 45-49. Inl/res 015-2785235 & www.sg.tudelft.nl

Witte de With

Het festival De Wereld van Witte de With geeft dit jaar een cultureel portret van zusterstad Antwerpen. Al wandelend door de Rotterdamse Witte de Withstraat komt de bezoeker beeldende kunst, fotografie, film, muziek, dans, mode, debat, haute en ordinaire cuisine tegen uit de Scheldestad. In Museum Boijmans Van Beuningen is Flamisionism te zien; een expositie van jonge Antwerpse ontwerpers die aan het begin staan van hun carrière staan met modeontwerpen. Zaterdag wordt er op het binnenplein van het museum van 11-18u een garagesale georganiseerd in 'sprookjessetting' met een o.a. een optreden van de hiphopformatie DuvelDuvel. Bekende Rotterdamse labels en winkels zoals Wendela van Dijk, Beljon/Margreeth Olsthoorn en Nieuwe Ontwerpers verzorgen een modeshow. Rotterdamse schonen paraderen langs oude Vlaamse Meesters in creaties van o.a. Hamid - Ed Dhakissi, Marjolein van der Velden, hartmanenboer en Iniy Sanchez.

Festival de Wereld van Witte de With van 9 t/m 11 september, Witte de Withstraat, Rotterdam. Inl www.dewereldvanwittedewith.nl

Kunstklimaat

De Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur opent 13 september haar debatseizoen met de bijeenkomst `Een lokale paradox. Hoe internationaal is het Rotterdams Kunstklimaat?' Met o.a. Sjarel Ex en Hans Maarten van den Brink. Gespreksleiding: Ruben Maes.

13 sept 20u Museum Boijmans van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Res 010-4333534 & rrkc@rrkc.nl

Griekse goden

Op 12 september is er een lezing met dia's getiteld De Griekse goden in kleur. Spreker is drs J.J.V.M. Derksen, gepensioneerd docent klassieke archeologie, werkzaam bij het Allard Pierson Museum in Amsterdam en bij het Universiteitsmuseum in Utrecht.

12 sept 20u Aula van het St-Odulphuslyceum, Noordhoekring 99, Tilburg. Inl 013-5702312 & nkv.tilburg@hetnet.nl