Dementjeva verrast

Jelena Dementjeva heeft gisteren voor een grote verrassing gezorgd door de als tweede geplaatste Lindsay Davenport in de kwartfinales uit te schakelen. De 23-jarige Russische tennisster, die deze zomer serviceles kreeg van de Nederlander Richard Krajicek, won in het Arthur Ashe Stadium na een gevecht van twee uur en zeventien minuten in drie sets: 6-1, 3-6 en 7-6. In de halve eindstrijd treft Dementjeva morgen de Franse veterane Mary Pierce. De andere halve finale gaat tussen Kim Clijsters en Maria Sjarapova.

Ook de 30-jarige Pierce verraste gisteren door in twee sets te winnen van haar landgenote Amélie Mauresmo: 6-4 en 6-1. Pierce lijkt in de herfst van haar loopbaan fitter dan ooit. Ze haalde op Flushing Meadows niet eerder de laatste vier. ,,Wat moet ik hier nu van zeggen? Ik ben inmiddels dertig jaar, doe al zeventien jaar mee op de Tour en nog steeds bestaat er een `eerste keer'. Dat is een fantastisch gevoel'', zei Pierce gisteren.