Armstrong twijfelt toch

De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong heeft gisteren bij een `motivatietraining' van de wielerploeg Discovary Channel in Mexico-Stad zijn uitspraak over deelname aan de Tour de France van volgend jaar genuanceerd. Hij noemde de kans daarop ,,erg klein''.

Armstrong: ,,Er zijn veel redenen om juist niet aan de Tour mee te doen: de vele vragen, vele onderzoeken, kans op sabotage of nieuwe beschuldigingen. Het zou ook kunnen dat ik in de Ronde van Italië of de Ronde van Spanje start. Ik ben er nog niet uit.''

Zevenvoudig Tourwinnaar Armstrong, die in ieder geval in december met zijn ploeg in traningskamp gaat, overweegt een rentree naar aanleiding van beschuldigingen die de Franse krant l'Equipe vorige maand publiceerde. Uit zijn urinestalen van 1999 zou blijken dat de Amerikaan epo gebruikte.

De manager van Discovary Channel, Dan Osipow, liet weten een entree van Armstrong toe te juichen. ,,De omstandigheden kunnen veranderen als je te maken hebt met een sporter die voor zijn gevoel wordt uitgedaagd. Toen Armstrong op 24 juli in Parijs van zijn fiets stapte, waren we er allemaal van overtuigd dat hij nooit meer een wedstrijd als professional zou fietsen. Het is nog niet zeker of hij weer aan de Tour meedoet. We wachten af, maar als hij wil, is hij meer dan welkom'', aldus Osipow.