Arafat stierf na infectie en beroerte

De Palestijnse leider Yasser Arafat is op 11 november 2004 in Parijs gestorven aan een beroerte die het gevolg was van een bloedaandoening veroorzaakt door een infectie. Dat blijkt uit het Franse medische dossier dat in het bezit is gekomen van de Israëlische krant Ha'aretz en The New York Times. Volgens medische experts die zijn geraadpleegd door de Amerikaanse krant is het hoogst onwaarschijnlijk dat Arafat is vergiftigd. Ha'aretz sluit op gezag van Israëlische artsen aids en/of vergiftiging echter niet uit. Een grote meerderheid van de Palestijnen denkt dat Arafat door Israël is vergiftigd. Uit het medisch dossier blijkt dat de Franse artsen de oorzaak van de infectie niet hebben kunnen vaststellen. Arafat is niet getest op aids en er is ook geen lijkschouwing gepleegd.