Zelf de buffer geworden

Monique Mooibroek geeft sinds 1 september leiding aan een groep van zeven mensen. Zij is sinds begin deze maand groep finance controller bij Bilderberg Hotels en Restaurants. De 43-jarige werkt al sinds september 2000 bij het bedrijf als manager accounting en control en krijgt nu promotie. ,,Ik deed al de jaarrekeningen, (financiële) rapportages, het budgetproces en de interne controle. Nu komt daar de eindverantwoordelijkheid bij, de buffer die je had is weg'', zegt Mooibroek. Die buffer was David Chapman die zijn loopbaan voortzet als financieel directeur in Schotland bij de firma Chardon Management. Mooibroek, die net de overdracht met haar voorganger heeft afgerond, wordt ook lid van het bestuur van Bilderberg Nederland. De keten is onderdeel van het onroerend goed consortium van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en hotelmanagement onderneming Westmont Hospitality. Bij Bilderberg werken 1.500 mensen en het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 100 miljoen euro.

personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf