www.nrc.nl

Weblog Duitsland kiest. Duitsland kiest in september een nieuw parlement. Michel Kerres, correspondent in Berlijn, volgt de verkiezingscampagne ook via zijn weblog op www.nrc.nl.duitslandkiest. Vandaag schrijft hij over de Nederlandse ambassade in Berlijn. Eind vorige week trad daar een nieuwe ambassadeur aan. Toen Peter van Wulfften-Palthe zijn geloofsbrieven overhandigde werd conform traditie en protocol de Nederlandse driekleur gehesen. Ondersteboven.

Dossier voetbaltransacties. Voetbaltransfers zijn big business. Profvoetballers worden gezien als handelswaar of een goede belegging. Steeds vaker zijn de rechten van spelers in handen van zaakwaarnemers, investeringsmaatschappijen of spelersfondsen. Een dossier op www.nrc.nl/dossiers.

Leesclub. De Leesclub discussieert deze weken over `Het land van herkomst' van E. du Perron. Een magistrale roman die nog altijd lessen voor het heden bevat. Op www.nrc.nl/leesclub.

Webcongres. Oppositieleider Wouter Bos betoogde onlangs dat hij de rol van prinsjesdag wil veranderen. Ook pleit hij ervoor om `de koningin de gelegenheid te geven een eigen betoog te houden in plaats van haar een boodschappenlijstje te laten voorlezen'. De stelling op www.nrc.nl/webcongres: moet de koningin haar eigen troonrede uitspreken?