Winst

Frank Herrebout debuteerde in 1996 met De zeemeerman, een film die bekend staat als de slechtste Nederlandse speelfilm aller tijden. Nu is Herrebouts terug met Joyride, ditmaal niet geproduceerd door Rob Houwer, volgens de regisseur vooral verantwoordelijk voor de kwaliteit van De zeemeerman, maar door zijn eigen bedrijf Roxy Movies, dat investeerders ,,een reële kans op forse, echte winst'' belooft. Al bij 50.000 bezoekers moet zijn nieuwe film winstgevend zijn. Die bezoekers zien dan drie mooie jonge meiden in een gestolen cabriolet naar Zuid-Frankrijk scheuren, alwaar zij mee willen doen aan een modellenwedstrijd. Het einddoel halen ze niet, want een van hen blijkt in de achterbak de bestuurder van de auto te hebben verstopt en dat is aanleiding tot heel andere avonturen. Die bezoekers worden vergast op een even krakkemikkig als uitzinnig horrorverhaal, waarin Georgina Verbaan en haar Harries een grotere rol spelen dan logica en spanning. Die bezoekers kunnen zich vergapen aan Verbaan, die met één hooggehakt voetje een man weet om te brengen.

Joyride. Regie: Frank Herrebout. Met: Georgina Verbaan, Tygo Gernandt, Dorien Haan, Peggy Vrijens. In: 21 bioscopen.