Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee Vandaag. Reportage van een familie uit een van de `trailer camps' in New Orleans. Het woonwagenkamp waar ze woonden is compleet weggespoeld door het opkomende water. De familie was al arm, maar is nu alles kwijt. Ned.2, 18.25-19.10u.

Nova. Reportage over de veiligheid op Schiphol, meer over de ten onrechte veroordeelde man in de zaak-Nienke, en aandacht voor de Egyptische verkiezingen Ned.3, 22.20-23.10u.

DOCUMENTAIRE

Road rage. Documentaire over het toenemende aantal incidenten in het verkeer en over agressieve verkeersdeelnemers die om het minste of geringste boos worden. BBC1, 20.00-20.30u.

Een dollar per dag: Bombay jungle. Vierde van een zesdelige internationale serie documentaires die laat zien hoe het is om arm te zijn. Zie tv-vooraf. Ned.3, 21.00-22.00u.

Profiel: Scouting 4 Allah. Onderzoek naar de drijfveren van leden van de Hofstadgroep. Ned.1, 22.50-23.30u.

Close-up: Cervantes en de legende van Don Quichot. De schrijver Miquel de Cervantes publiceerde precies 400 jaar geleden het eerste deel van zijn boek `De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha', door velen beschouwd als de beste roman ooit. Wat is het geheim van dit succes? Ned.1, 23.30-0.30u.

Filmlab: Who buried Paul McCartney? Nederlandse documentaire over het ware verhaal achter de vermeende dood van Paul McCartney aan het einde van de jaren zestig. Ned.3. 0.00-0.30u.

SPORT

Sport: FIFA WK kwalificatiewedstrijd Nederland-Andorra. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Andorra, om 23.00u. gevolgd door De derde helft, waarin de wedstrijd wordt nabeschouwd door kenners. SBS6, 19.50-22.30u.

KUNST

The World most photographed. Reportageserie waarin deze keer aandacht voor koningin Victoria, wier troonsbestijging in 1837 samenviel met de uitvinding van de fotografie. Zij was de eerst beroemde vrouw waarvan het publieke, zowel als het privé-leven zich voor de camera's afspeelde. BBC2, 20.30-21.00u.

AMUSEMENT

A week of dressing dangerously. Programma waarin mensen zich een week lang anders kleden dan ze gewend zijn om op die manier meer over zichzelf te ontdekken. BBC2, 21.30-22.00u.

FILM

.Meisje (Dorothée van den Berghe, 2002, België/Nederland). Van de eerste tot de laatste scène is dit speelfilmdebuut een film over vrouwen. Door hen te betrappen op de intiemste momenten (naakt, op het toilet, dansend, masturberend, dronken, vrijend) leren we de personages beter kennen. De moed van de actrices (Charlotte Vanden Eynde, Els Dottermans, Frieda Pittoors) maken Meisje tot een uitzonderlijke film. Scenario over zwijgzaam meisje dat vanuit de provincie naar Brussel komt, doet minder terzake. Canvas, 21.00-22.40u.

Joe Somebody (John Pasquin, 2001, VS). Povere komedie met Tim Allen als vernederde kantoorklerk die voor zichzelf gaat opkomen. Ook met James Belushi. BBC1, 0.10-1.50u.

.The Big Picture (Christopher Guest, 1989, VS). Satirische komedie, met bittere randjes, over de mechanismen van Hollywood overstijgt verre het niveau van de inside-grapjes. Debuterende regisseur Kevin Bacon verliest zichzelf in compromissen. Gastrollen van Jennifer Jason Leigh, Martin Short, Roddy McDowall, Elliott Gould, John Cleese. RTL4, 0.35-2.10u.

Digging to China (Timothy Hutton, 1997, VS). Regiedebuut van Hutton is het eenvoudige verslag van de verstandhouding tussen een 10-jarig meisje en een geestelijk onvolgroeide jongeman (Kevin Bacon). Morgen, BBC2, 14.10-15.45u.

RADIO

Kunststof. Muziekverzamelaar en muziekfreak Leo Blokhuis steelt de show als dj van de tv Popquiz a gogo. Hij is ook de man achter de programma's Twee meter de lucht in en For the record van Mart Smeets. Radio 1, 19.00-20.00u.

De avonden. Gesprek met Bernlef over zijn roman De onzichtbare jongen, over jongens van dertien in het Amsterdam van de jaren vijftig die dromen over de toekomst. Verder ook de Amerikaanse bestsellerauteur John Irving die vertelt over zijn nieuwste roman Tot ik jou vind. 747AM, 20.02-23.00u.