Federer treft Nalbandian na zwaarbevochten zege

Roger Federer treft morgen in de kwartfinales van de US Open zijn voormalige Angstgegner David Nalbandian. De Zwitserse nummer één van de wereld bereikte gisteren de laatste acht na een moeizame zege op de Duitse tennisser Nicolas Kiefer in vier sets: 6-4, 6-7, 6-3 en 6-4. Nalbandian plaatste zich met een overwinning op de Italiaan Davide Sanguinetti: 4-6, 7-6, 6-4 en 6-2.

Federer en Nalbandian troffen elkaar in het profcircuit zeven keer. De eerste vijf ontmoetingen werden allemaal gewonnen door de Argentijnse alleskunner Nalbandian, die in de tweede ronde op Flushing Meadows de Nederlander Peter Wessels uitschakelde. Als één van de weinige spelers had Nalbandian een antwoord op het complete spel van Federer, die wel de laatste twee onderlinge ontmoetingen wist te winnen.

Jarkko Nieminen is de eerste Finse tennisser die de kwartfinales van een grandslamtoernooi heeft gehaald. Hij won gisteren in de vierde ronde met overmacht van de Spanjaard Fernando Verdasco: 6-3, 7-6 en 6-3. Nieminen, die na zijn zege languit op zijn rug ging liggen, had bij zijn tocht naar de laatste acht wel het geluk dat hij geen enkele topspeler tegenkwam.