Drie jaar cel voor Serviër Sreten J.

De 42-jarige Serviër Sreten J. is door de rechtbank van Den Bosch veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest wegens een mislukte poging heroïne naar Nederland te smokkelen eind jaren negentig. De officier van justitie A. Mos had vijf jaar geëist. De rechtbank kwam tot een lagere straf omdat het OM veel eerder met onderzoek in deze zaak had kunnen beginnen. J. zat een oude straf uit voor het schieten op een politieman, toen hij opnieuw, in de gevangenis, werd aangehouden. J. is door justitie lange tijd gezien als topcrimineel die onder meer verantwoordelijk zou zijn voor een aantal moorden in het criminele milieu. Volgens het landelijk parket zijn echter geen bewijzen dat J. betrokken was bij de moorden in 2000 op Sam Klepper en Jan Femer. J. komt waarschijnlijk over zes maanden vrij.