Vrouw vernielt werk van Roy Lichtenstein

Een vrouw heeft in een museum in het het Oostenrijkse Bregenz een werk van popart-kunstenaar Roy Lichtenstein met een mes aangevallen. De 35-jarige Duitse vrouw uit München bezocht de tentoonstelling Roy Lichtenstein - Classic of the New zaterdag toen zij vier sneden van 30 centimeter aanbracht in Lichtensteins Nude in Mirror. Het schilderij is eigendom van The Rush Family Collection in New York en is volgens de politie verzekerd voor 4,8 miljoen euro. Na haar daad is de vrouw vastgehouden door bezoekers en een medewerker van het museum tot de politie arriveerde. Een agent werd door haar gebeten. De vrouw zei weinig over haar daad maar verklaarde wel dat het schilderij volgens haar vals is. In haar tas vond de politie een schroevendraaier en een spuitbus met rode verf. Of het werk hersteld kan worden is nog niet bekend.