Montoya winnaar op circuit Monza, Alonso loopt uit

Met een tweede plaats in de Grote Prijs van Italië heeft de Spanjaard Fernando Alonso zich gisteren van een nog beter uitzicht op de wereldtitel verzekerd. Zijn voorsprong op zijn naaste tegenstrever Kimi Raikkonen, die vierde werd, is opgelopen tot 27 WK-punten. Door het resultaat kan Renault-coureur Alonso zich komend weekeinde bij de Grote Prijs van België laten kronen tot de opvolger van de Duitser Michael Schumacher. De Colombiaan Juan-Pablo Montoya won de race op Monza. De 24-jarige Alonso kan de jongste wereldkampioen ooit worden. Zeker is dat Schumacher, die sinds 2000 onafgebroken de beste coureur ter wereld was, niet in aanmerking komt voor titelprolongatie. Doordat de Duitser tiende werd, kan hij Alonso niet meer achterhalen. De Nederlanders Robert Doornbos en Christijan Albers werden in een Minardi respectievelijk achttiende en negentiende.