Zeeland Nazomer Festival

Op het Zeeland Nazomer Festival zijn toneelstukken op bijzondere locaties te zien, als Kester Freriks' Ons koninkrijk, Goethe's Tasso, en Phaedra van Hugo Claus, bij de Nieuwe Kerk van Zierikzee. Els Dottermans speelt Phaedra de Griekse koningin die verliefd wordt op haar stiefzoon.

,,Grote Vlaamse actrice Dottermans maakt Phaedra zo smartelijk verliefd, zo slachtoffer van haar eigen verlangens, zij kan zo aangedaan ,,stré-len'' zeggen, dat je haar alles vergeeft. [...] Afgezien van de wilde openingsscène, waarin we de jongens zien dansen en jagen, maakt regisseur Lidwien Roothaan een klassiek statische enscenering waarin de evocatieve taal het werk doet.''

Wilfred Takken, 31 augustus 2005

T/m 10/9 Nieuwe Kerk, Zierikzee. Inl. 0900-3300033 of nazomerfestival.nl.