Smartengeld voor bedrogen Chinees

Een man die elf jaar gevangen heeft gezeten voor de moord op zijn vrouw, heeft 46.000 euro in compensatie toegewezen gekregen nadat bleek dat zijn vrouw helemaal niet dood was, maar was weggelopen om te trouwen met een andere man. Dat heeft de Engelstalige krant China Daily gisteren gemeld. She Xianglin bekende de `moord' op zijn vrouw nadat hij door de politie was gemarteld. De compensatie bestaat uit een bedrag voor elke dag dat She onterecht vast zat, plus een compensatie voor gederfd inkomen. ,,Hij heeft geen compensatie ontvangen voor de slaag die hij kreeg en de betrokken politiemensen hebben tot nu toe nog geen excuses aangeboden'', aldus de China Daily. She's zaak heeft in China tot openbare discussie geleid over de gewelddadige manier waarop de politie verdachten tot een schuldbekentenis dwingt.