SEKSSCÈNES IN SPEL: PIMPS? HO'S? HO, HO!

In het universum van het gemiddelde computerspelletje wemelt het van de rondborstige, schaars geklede ho's; zelfs in een wat ouder strategisch oorlogsspelletje als `Command & Conquer: Red Alert 2' werden de strijdplannen opgelezen door dames die de speler indringend aankeken met hun borsten. In het meer recente, op de Amerikaanse gangcultuur geïnspireerde virtual crime-spel Grand Theft Auto: San Andreas, ziet vrijwel iedere dame eruit alsof ze haar geld ruggelings verdient. In dit spel bestaat onder meer de mogelijkheid met een bolide prostituees op te pikken die er middels de daad voor zorgen dat de gezondheid met sprongen vooruitgaat (daarna kan de ho met een honkbalknuppel om het leven worden gebracht om het afgerekende geld weer terug te innen; echte pimps betalen immers niet voor ho's.) Ondanks dergelijke pikante details, en het feit dat men in dit spel onder meer vijanden te lijf gaat met kettingzagen en bazooka's, kwam er pas politiek protest nadat whizzkid Patrick Wildenborg uit Deventer de zogenoemde Hot Coffee-mod op zijn website had gezet; een programmaatje waarmee scènes in het spel zichtbaar werden waarin de personages met elkaar de liefde bedrijven. Volgens Wildenborg scènes die al in het spel zaten, volgens producent Rockstar een rotstreek van hackers. De Amerikaanse senator Hillary Clinton riep direct op tot een diepgaand onderzoek om er achter te komen wie verantwoordelijk is voor deze verborgen seksscènes. Hillary houdt namelijk niet zo van ho's.

    • Saul van Stapele