Michael Jackson in Dubai

Vrijgesproken popster vermaakt zich in het Midden-Oosten

Voor het eerst sinds zijn vrijspraak in de geruchtmakende kindermisbruik-rechtszaak zijn er officiële foto's gepubliceerd van popster Michael Jackson, en wel ter gelegenheid van zijn 47ste verjaardag. Die vierde hij maandag in de stad Dubai in de Arabische Emiraten. Hij is er onder meer rondgeleid door autocoureur Mohammed Bin Sulayem, en door de prins van het nabijgelegen Bahrein.

Jackson is vrijwel meteen na de uitspraak in de rechtszaak, elf weken geleden, vanuit Californië vertrokken naar het Midden-Oosten, wordt verondersteld. Hij zou, zo meldt de BBC, op 20 augustus van Bahrein naar Dubai gereisd zijn. Volgens de Britse nieuwsorganisatie maakt de popster een opgetogen en ontspannen indruk. Tijdens de rechtszitting bezocht hij nog regelmatig het ziekenhuis, omdat hij zei te lijden aan griepachtige symptomen, uitdroging en rugproblemen. In Dubai werd volgens de BBC verondersteld dat Jackson een huis in Bahrein zou hebben gekocht.