Bock mit Inhalt

`Bock mit Inhalt', de zomeropstelling van het Stedelijk Museum, is de eerste tentoonstelling van Gijs van Tuyl, de nieuwe directeur. De tentoonstelling is samengesteld uit werken van het Stedelijk zelf. Te zien zijn onder meer Dumas, Judd, Olde Wolbers en Warholl (zie afbeelding)

,,Zelden wordt de toeschouwer verrast, nimmer toont Van Tuyl combinaties of inzichten die de getoonde werken verrijken. Liever bedenkt hij voor de hand liggende combinaties of zoekt hij verbanden op de allerplatste kenmerken. (...) Zo maakt `Bock mit Inhalt' op pijnlijke wijze duidelijk dat het Stedelijk nu wordt geleid door een directeur die iets belangrijkers aan zijn hoofd lijkt te hebben dan kunstwerken.''

Hans den Hartog Jager, 30 augustus 2005

Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. T/m 6 november. Dag. 10-18u. Inf. www.stedelijk.nl