Veerman overeind in Kamer

Minister Veerman (Landbouw, CDA) behoudt de steun van de Tweede Kamer ondanks zijn ,,slordige'' optreden. Mochten er nog meer ,,betekenisvolle slordigheden'' opduiken, dan treedt de minister af, zo zei hij.

Dat bleek gistermiddag in het debat in de Tweede Kamer naar aanleiding van mogelijke belangenverstrengeling van Veerman. De afgelopen dagen werd duidelijk dat Veerman ten onrechte zijn handtekening had gezet onder de jaarrekening van een van zijn Franse bedrijven. De regels van het kabinet bepalen dat een bewindspersoon wel bedrijven mag bezitten, maar er niet het beheer over mag voeren.

De Kamer nam genoegen met de reconstructie van de feiten die Veerman had gegeven. De minister maakte voor de meeste fracties in de Tweede Kamer aannemelijk dat hij buiten zijn schuld om nog steeds als directeur stond geregistreerd van zijn Franse houdstermaatschappij SAS Veerman France. Zijn notaris had tegen de afspraak in verzuimd hem uit te schrijven bij het Franse handelsregister. Het feit dat hij zijn handtekening onder de jaarrekening had gezet noemde hij ,,gewoon fout'': ,,Dat had niet mogen gebeuren.'' Ook voor het feit dat hij in 2003 en 2004 enkele maanden ten onrechte in de boeken stond als directeur van een van zijn bv's bood hij zijn excuses aan.