Makaay mist ook duel Andorra, vier afvallers Oranje

Roy Makaay mist behalve de WK-kwalificatiewedstrijd morgen tegen Armenië ook het WK-kwalificatieduel met Andorra (woensdag) en mogelijk zelfs de Bundesligawedstrijd tegen 1.FC Nürnberg op 10 september. De spits van Oranje en Bayern München liep deze week tijdens de training een knieblessure op door een botsing met Lucius. Hij liet zich gisteren in Duitsland onderzoeken door de clubarts van Bayern. Bondscoach Marco van Basten reduceerde gisteren zijn selectie voor de interland tegen Armenië, morgen in Jerevan, tot negentien spelers. Nadat Roy Makaay 's ochtends al was afgevallen, wees hij 's middags nog drie spelers aan; Johnny Heitinga en Nigel de Jong van Ajax en Tim de Cler van AZ. De keuze op dit trio viel ,,omdat anderen beter zijn'', zo verklaarde Van Basten simpel. De spelers moeten zich beschikbaar houden voor de interland tegen Andorra van volgende week woensdag. Het duel in Jerevan beschouwt Van Basten als een nieuwe test in ,,het leerproces''. Hij verwacht dat Oranje een defensief ingestelde tegenstander ontmoet. ,,Het is interessant te zien of we het spel net als in de eerste helft tegen Duitsland kunnen dicteren. Ons elftal krijgt steeds meer een gezicht.''