Kans voor Europa om nu de VS te helpen 1

Europa, en in het bijzonder West-Europa, zou zonder de Verenigde Staten in haar huidige vorm niet bestaan. Vele decennia heeft Europa welgevaren bij de bereidheid van Amerikanen om zich op alle mogelijke manieren in te zetten voor de vrijheid van wat tot voor kort de `westerse wereld' werd genoemd.

De ongekende omvang van de destructie als gevolg van de orkaan Katrina geeft Europa de unieke mogelijkheid eindelijk eens een gebaar te maken richting het Amerikaanse volk. Het zou de Europese landen sieren wanneer zij nu zonder enige condities Amerika hulp aanboden bij de leniging van de acute nood, in welke vorm dan ook. Gezien de unieke expertise die wij hebben op het gebied van de weg- en waterbouw zou het zeer natuurlijk zijn wanneer Nederland hierbij het voortouw nam. En als deze hulp gegeven wordt betekent dat voor geen moment dat daarmee het beleid van de huidige president van de VS wordt onderschreven.

    • Maarten Persenaire