Jonge cellist

Hallo, ik ben Noa. Ik speel cello op het Hellendaal. Dat is een muziekschool voor strijkers. Ik heb les bij Rosalie Seinstra en zij is heel erg lief. Rosalie speelt in een kwartet (dat zijn vier mensen die muziek maken): het Jenufa kwartet. Ik studeer ongeveer één uur per dag. Elke zaterdag ga ik naar het Hellendaal, dan heb ik eerst theorieles, dan orkest en dan les. Het -orkest heet het Klein Ensemble. De dirigent heet Oktje Smit en die is net zo lief als Rosalie. Ik ga één keer per jaar met het orkest op studieweek en een keer drie dagen ergens naartoe. In de meivakantie ben ik naar het cellofestival in Dordrecht geweest. Ik was de jongste cellist en de oudste was bijna 10 keer zo oud en er waren daar 150 cello's. Veel Groetjes.

Eigen cellonieuws van Noa Borst, 9 jaar, uit Rotterdam